Hem
Sök hotell i Bangkok
Sök hotell övriga Thailand
Frågor & svar
Lathund för bokning
Varför boka med oss?
Mina bokningar
Kontakta oss

Lär dig mer om Bangkok
Fakta om Bangkok »
Karta över Bangkok »
Områden i Bangkok? »
Shopping i Bangkok? »
Visum till Thailand »
Länkarkivet »


Du kan betala med de vanligaste korten
VISA, MasterCard, American ExpressDu kan betala med de vanligaste korten
VISA, MasterCard, American ExpressDu kan betala med de vanligaste korten
VISA, MasterCard, American ExpressDu kan betala med de vanligaste korten
VISA, MasterCard, American Express
Betalning sker med vår samarbetspartner Thawte som är en av världens största leverantörer av betallösningar på internet. Anslutningen är säker via krypterad anslutning


Visum Till Thailand
Svenska medborgare får stanna upp till 30 dagar utan visum. Många har genom åren utnyttjat detta och åker var 30:e dag en kort tur över gränsen och får på så sätt 30 nya dagar. Detta går inte längre att göra i lika stor utsträckning, fr.o.m. 1 oktober 2006 så får man bara göra två turer över gränsen, alltså kan man stanna i högst 90 dagar. Sedan måste man vänta i 90 dagar utanför thailands gräns innan man kan göra samma sväng en gång till.

Har du ett Turist- eller Non-Immigrant visum måste du resa in i Thailand inom 90 dagar från utfärdandet. Kom ihåg att passet måste vara giltigt i 6 månader efter inresedagen. Var noga med att kontrollera att tulltjänstemannen stämplat rätt antal dagar i passet! Om du upptäcker att du fått för kort tid är detta enklast att åtgärda direkt, innan du lämnar passkontrollen. Skulle du upptäcka det senare måste du ta dig till Immigration för att rätta till det.

Visumtyp till Thailand
  • Transitvisum, 15 dagars, ej för svenska medborgare.
  • Transitvisum, 30-dagars, garanteras alla svenska medborgare vid gränsen. Ska du stanna kortare tid än 30 dagar behöver du alltså inte ansöka om visum i Sverige. Om du tar dig in i ett annat land och sen direkt tillbaka till Thailand så får du ytterliggare 30 dagar. (kan bara göras 2ggr)
  • Turistvisum, 60 dagar, ansökan görs innan avresa på Thailands ambassad (se nedan för adresser).
  • Non-Immigrant Visa, 90-dagar: ansökan görs innan avresa på Thailands ambassad (se nedan för adresser). Detta visum kan fås om du har speciella skäl till att stanna länge i Thailand, som t.ex. studier eller arbete.
  • Immigrant/Resident Visa, Detta visum kan sökas av de som uppehållit sig i Thailand i minst 3 år med ettårsvisum som förlängts varje år. För att få ansöka om Resident visum måste man inneha ett Non-Immigrant visum.
  • Non-Quota Immigrant Visa, Detta är ett visum för personer som tidigare varit bosatta i Thailand. Ska du åka till Thailand som vanlig turist är det alltså ett 30-dagars Transitvisum eller ett 60-dagars Turistvisum som gäller, beroende på hur länge du ska stanna.

    Om du stannar för länge
    Stannar man för länge måste man betala en avgift på 200 baht/dag man stannat över tiden.

    Förlängning av visum
    Ett 30-dagars transitvisum kan förlängas med 7-10 dagar, 60-dagars Turistvisum med 30 dagar för 1900 baht på Immigration Office. (För adressen i Bangkok, se nedan.) För visumförlängning behöver du ett passfoto och en kopia av både fotosidan och visumsidan i passet. Det finns kopieringsapparater och möjlighet att ta passfoton längs Soi Suan Phlu där immigration ligger.

    Återresevisum
    (Re-entry) & visum för 2 inresor. Ett re-entry visum fås på Immigration till en kostnad av 500 baht och det ger dig rätt att lämna landet och sedan komma tillbaka. Med detta visum får du endast stanna till det datum som det ursprungliga visumet medgav. Om du vet att du ska lämna Thailand för att senare komma tillbaka är det bästa att redan i Sverige ansöka om ett visum för två inresor. Detta betyder att om du har ett 60-dagars visum får du ytterligare 60 dagar vid den andra inresan och kan alltså stanna i Thailand i 120 dagar sammanlagt. Kom dock ihåg att visumet endast är giltigt i 90 dagar efter utfärdandet, så återinresan måste ske inom denna tid (kommer du senare än 90 dagar från utfärdandet får du bara ett 30-dagars transitvisum).

    Bangkok Immigration Office
    Soi Suan Phlu
    Sathon Tai Rd

    Telefon: (0)2 - 287 3101(-10)

    från Aftonbladet 2002 02 05
    Långtids senior-visum till Thailand. Thailands turistmyndighet vill uppmuntra utländska pensionärer att stanna längre i Thailand. Därför erbjuds nu utlänningar över 55 år uppehållstillstånd upp till ett år. Ett vanligt turistvisum gäller i 30 dagar. I dag bor runt 10 000 utlänningar i Thailand. 7000 av dem är pensionärer, de flesta japaner.



    Sveriges ambassad i Bangkok
    Besöksadress: Embassy of Sweden
    20th Floor, First Pacific Place
    140 Sukhumvit Rd.
    BANGKOK 10112
    (bakom Landmark Hotel, mellan soi 4 och 6.)

    Postadress:
    P.O. Box 1324
    Nana Post Office
    BANGKOK 10112
    Thailand

    Telefon: +66 (0)2-302 0360
    Fax: +66 (0)2-254 4914
    e-post: ambassaden.bangkok@foreign.ministry.se
    Telex: 81174 SVENSK TH
    Telegram: svensk bangkok

    Öppettider:
    Måndag - Torsdag: 07.30 - 16.15
    Lunch 12.30 - 13.30
    Fredag: 07.30 - 13.00
    Besökstider:
    Måndag - Fredag: 08.00 - 12.00

    Thailands ambassad i Stockholm
    Royal Thai Embassy
    Floragatan 3
    Box 26220
    100 40 STOCKHOLM

    Telefon: 08-791 73 40
    Fax: 08-791 73 51

    Thailands ambassad i Köpenhamn
    Royal Thai Embassy
    Norgesmindevej 18
    2900 Hellerup, KÖPENHAMN

    Telefon: +45 39 62 50 10, 39 62 52 57
    Telefon, konsulära avd: +45 39 62 55 75
    Fax: +45 39 62 50 59

    Svenska Konsulatet i Pattaya
    75/128-29 Soi Sukasem, Moo 12
    Jomtien Beach Road
    PATTAYA 20260Telefon: +66 (0)38-231 630
    Telefax: +66 (0)53-232 227

    Öppettider:
    Måndag & Fredag: 09.00 - 11.30

    Svenska Konsulatet i Chiang Mai
    11 Sermsuk Road
    Mengrairasmi
    CHIANGMAI 50300

    Telefon: +66 (0)53-220 844
    Telefax: +66 (0)53-210 877

    Öppettider:
    Måndag & Torsdag: 14.30 - 16.30

    Sveriges Generalkonsulat på Phuket
    25/50 Maeluan Road
    Thumbon Talad-Nua
    Amphur Muang
    Phuket 83000

    Telefon: +66-(76) 380 000
    telefax: +66-(76) 380 019

    Öppettider:
    Måndag - Fredag: 09:00 - 12:00

  • Vandrarhem Billiga Hotell © 1999-2014 HotellBangkok.com

    Resebokhandeln - störst på guideböcker och kartor